بوس ماهی

آخرین مطالب

در گروگانِ دو قدرت

شنبه, ۲۵ خرداد ۱۴۰۴، ۰۵:۲۰ ب.ظ

 

در گروگانِ دو قدرت: جمهوری اسلامی و اسرائیل

مسئولیت وضعیت فاجعه‌بار این روزهای ایران، پیش از هر عامل خارجی، با جمهوری اسلامی است؛ نظامی که با سیاست‌های ویرانگر منطقه‌ای، کشور را به میدان درگیری‌های خطرناک کشانده و مردم را گروگان ایدئولوژی خود کرده است. اما این واقعیت، چیزی از ماهیت تجاوزکارانه و اشغال‌گر اسرائیل کم نمی‌کند.

اسرائیل از روز نخست، پروژه‌ای نظامی-سیاسی بود؛ نه دفاعی، نه مشروع.
ساکنان امروز غزه، بازماندگان اخراج‌شدگان از اطراف تل‌آویو‌اند. جرم تاریخی فلسطینی‌ها این است که هنوز هستند و هنوز مقاومت می‌کنند.

در این میان، تأسف‌بار است که برخی در ایران، از سر نفرت از جمهوری اسلامی، دل‌خوش به حملات اسرائیل شده‌اند؛ گویی آزادی را می‌توان با موشک آورد. حمایت از جنایتکارانی چون نتانیاهو، نه نشانه‌ تحلیل، بلکه علامت سقوط اخلاقی و توهم سیاسی است.

جنگ اخیر، جنگ ما نیست؛ و هیچ دلیلی برای ورود ایران به آن وجود نداشت. اما پاسخ به این فاجعه، توسل به دشمن تاریخی این منطقه نیست. راه رهایی مردم ایران، از مسیر استقلال فکری، سیاست‌ورزی آگاهانه و وفاداری به کرامت انسانی می‌گذرد — نه از آسمان پهپادها، نه از شاهزاده‌ای که سال‌هاست از واقعیت ایران فاصله گرفته و امید به او، بیش از آن‌که نشانه بلوغ سیاسی باشد، گواهی‌ست بر عمق سرخوردگی ما از بدیل‌های موجود. هیچ آینده‌ای بر پایه توهم بنا نمی‌شود، حتی اگر آن توهم در لباس پادشاهی بازگشته باشد.

 

 

 

  • شیرین مهرنیا

نظرات  (۲)

  • شیرین مهرنیا
  • جواب سوال شما در راستا رفتار جمهوری اسلامی و باور به جنگ متقابل داده بشه

    یا فارق از آن؟


     

    با سلام.

     

    نوشته اید: «راه رهایی مردم ایران، از مسیر استقلال فکری، سیاست‌ورزی آگاهانه و وفاداری به کرامت انسانی می‌گذرد.»

     

    اتفاقا مشکل قدرتها با ایران و بعضی کشورهای دیگر همین است. زمانی که ایران تصمیم گرفت صنعت نفت خود را ملی کند و گامی در جهت استقلال اقتصادی و سیاسی بردارد، آمریکا علیه دولت وقت کودتا کرد. آن زمان نه از جمهوری اسلامی خبری بود و نه از انقلاب اثری.

    تحریمهای آمریکا و توطئه های متعددش علیه کشورهایی مثل کوبا و ونزوئلا و... نیز بخاطر عزم آنها برای مستقل زیستن است وگرنه کشوری مثل کوبا نه موشک و پهپاد آنچنانی دارد و نه آنچنان درگیر مسائل محور مقاومت است. 

     

    دنیای امروز چنین است: حتی اگر شما با قدرتها کاری نداشته باشید، آنها با شما کار دارند. 

     

    به کرامت انسانی اشاره کردید. چطور میتوان به کرامت انسانی معتقد بود و در عین حال پنداشت که «جنگ اخیر، جنگ ما نیست»؟! معنای کرامت انسانی چیست و کجا قرار است جلوه گر شود؟ 

     

    چطور است که قدرتهای غربی در بسط قدرت و نفوذ خود و حمایت از جنایات علنی یکدیگر با هم متحدند اما در عالم اسلام حمایت از مظلوم با تردید و اما و اگر همراه میشود؟! 

     

    دنیا محل زندگی ابدی نیست، محلی موقتی برای خودشناسی است. ما اینجا عیار خود را میشناسیم و راهمان را انتخاب میکنیم، و متناسب با انتخابها و اعمالمان در این دنیا، زندگیمان در عالم ابدی را رقم می زنیم. 

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی